ČETVORO ODRASLIH KLINACA

SINOPSIS

Džulijino otkriće da je muž vara je kao bomba koja je eksplodirala u sred njihovog stana. Umesto da se bavi posledicama tog iskustva, ona poziva ljubavnicu svog muža na kafu i kolače i predlaže joj otvoren brak. Film postaje pokazni primer kako to funkcioniše u praksi. Stvari se komplikuju kada i ona nađe ljubavnika, biseksualca, jer njen muž za to nema razumevanja. Postoji li sreća u poliamornim vezama? Ova gorko-slatka komedija karaktera na scenu iznosi to pitanje kroz četvoro odraslih ljudi koji u svoje skoro savršene živote unose novine, dok režiserka pokušava da oslika njihove zamršene veze u potrazi za prihvatanjem novog lica ljubavi.

O REŽISERKI

Selma Vilhunen, rođena 1976. u finskom gradu Turkuu, režiserka je i scenaristkinja igranih i dokumentarnih filmova. Takođe, suosnivačica je filmske produkcije Tuffi Films. Njen prvi igrani film Malo krilo premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Torontu 2016. i iste godine joj je doneo Taodue Golden Camera nagradu za najbolje prvo ili drugo ostvarenje na Filmskom festivalu u Rimu. Za film Glupavo mladalačko srce, Vilhunen je osvojila Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu 2019. Sa producentkinjom Kirsikom Sari je nominovana za Oskara u kategoriji najboljeg kratkometražnog akcionog filma, za film Moram li ja o svemu da brinem?

FESTIVALI I NAGRADE

Göteborg Film Festival – Dragon Award for Best Acting

OPIS

ČETVORO ODRASLIH KLINACA (igr.)
Režiserka:
Selma Vilhunen
Zemlja: Finska
Godina: 2023.
Trajanje: 122′
Jezik: finski
Uloge: Alma Pöysti, Vilhelm Blomgren, Oona Airola, Eero Milonoff
Produkcija: Tuffi films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ZONA BEZ GRANICA

Cineplexx Ušće, 5. nov, 18.00 / Arena Cineplex Novi Sad, 4. nov, 18.00 / Cineplexx Kragujevac, 5. nov, 18. 00 / Cineplexx Niš, 5. nov, 18. 00
DOSTUPNO ONLINE OD 6. NOVEMBRA