Slobodna Zona Junior, Filmski festival Slobodna Zona i DokuFest pozivaju mlade uzrasta od 18 do 25 godina iz Srbije i sa Kosova* da budu deo projekta KAKO TE VIDIM?/HOW DO I SEE YOU?.

Ideja projekta je upoznavanje i kreativno povezivanje mladih iz Srbije i sa Kosova* i njihovo aktivno učešće u radionicama i studijskim posetama koje za cilj imaju istraživanje, razmenu mišljenja i ideja, razvoj medijske i filmske pismenosti, ali i otkrivanje zajedničkih ciljeva, problema i iskustava uz primarno korišćenje videa kao medija za kreativno izražavanje.

Prva studijska poseta planirana je od 5. do 11. septembra kada će polaznici i polaznice imati priliku da se upoznaju sa različitim kulturnim centrima, umetničkim i drugim organizacijama civilnog društva koje deluju u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Program je u potpunosti besplatan, a troškovi puta, ishrane i smeštaja biće pokriveni od strane organizatora. 

Polaznici i polaznice imaće priliku i da u novembru budu gosti Filmskog festivala Slobodna zona u Beogradu i da besplatno prisustvuju glavnom filmskom, kao i pratećim programima festivala. 

Preduslovi za učešće u programu su odgovarajući uzrast ( 18 do 25 godina), motivisanost za kreativnu razmenu i umrežavanje, želja za upoznavanjem vršnjaka sličnih interesovanja iz Srbije i sa Kosova*, lepo raspoloženje i dobro poznavanje engleskog jezika.

Prijave su otvorene do 27. jula, a broj učesnika i učesnica je ograničen. Za sve dodatne informacije obratite se putem mejla slobodnazonajr@gmail.com ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Projekat How Do I See You je trogodišnji program kulturne razmene čiji je cilj upoznavanje mladih sa Kosova* i iz Srbije, a zajednički ga sprovode organizacija DokuFest (Prizren), Fond B92 u sklopu programa Slobodna zona Junior (Beograd) i Filmski Festival Slobodna Zona (Beograd) uz finansijsku podršku Evropske unije.


Kosovo * – sve reference na Kosovo, bilo da se radi o teritoriji, institucijama ili stanovništvu, u ovom tekstu će se razumeti u potpunosti u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bez uticaja na status Kosova.