SEVERNJAČKA UTEHA

SINOPSIS

Nekolicina ljudi koji pate od straha od letenja, pohađa grupnu terapiju i kurs koji bi trebalo da im pomognu da se reše svoje fobije. Poslednji korak na kursu je odlazak na tzv test-let, koji se neslavno završava na Islandu, nakon turbulentnog leta dodatno ’začinjenom’ otkazivanjem motora na avionu. Dok u luksuznom hotelu čekaju let za povratak, približava se snažna oluja koja preti da prekine sve veze sa Islandom. Polaznici kursa moraju naći način da se nose sa svim svojim demonima, dok zbog anksioznosti počinju da gube konce.

O Režiseru

Hafstajn Gunar Sigurdson je islandski režiser i scenarista, rođen u Rejkjaviku 1978. Diplomirao je Film na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Najpoznatiji je po crnoj komediji Pod drvetom (2017). Snimao je isključivo na islandskom jeziku, dok mu je Severnjačka uteha debitantski poduhvat na engleskom. Dobitnik je islandske Edda nagrade za režiju.

FESTIVALI I NAGRADE

SXSW Film Festival

OPIS

SEVERNJAČKA UTEHA (igr.)
Režiser:
Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Zemlja: Island, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka
Godina: 2023.
Trajanje: 97′
Jezik: engleski
Uloge: Lydia Leonard, Timothy Spall, Ella Rumpf
Produkcija: Netop films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: EU: ZONA PROMENA, SLOBODNA ZONA I CINEPLEXX

Cineplexx Ušće, 1. nov, 20.00 / mts Dvorana, 2. nov, 18.00 / Cine Grand Rakovica, 2. nov, 18.30 / Arena Cineplex Novi Sad, 1. nov, 20.00 / Cineplexx Kragujevac, 1. nov, 20.00 / Cineplexx Niš, 1. nov, 20.00
KUPOVINA ULAZNICA mts dvorana
DOSTUPNO ONLINE OD 6. NOVEMBRA