1341 SLIKA O LJUBAVI I RATU

SINOPSIS

Godinu i po dana, priznati foto-žurnalista Mika Bar-Em dopuštao je direktoru Ranu Talu da pristupa njegovom bogatom arhivu negativa. U potpunosti sastavljen od fotografija koje je Bar-Em snimao više od pedeset godina, 1341 slika o ljubavi i ratu otkriva ogromnu cenu koja dolazi sa dokumentovanjem grozota i ratova.

1341 slika o ljubavi i ratu pruža intimni portret umetnika i refleksiju o sećanju, nasilju i identitetu. Pored ovog pripovedanja, film nudi jedinstveno kinematografsko, vizuelno i čulno iskustvo koje istražuje kako, s jedne strane, ispuniti fotografiju pokretom, a sa druge strane zamrznuti kinematografski pokret kako bi se istakli značenje i emocije. On je složeno ljubavno pismo moći, lepoti i užasu fotografskih slika.

O Režiseru

Ran Tal, rođen 1963, diplomirao je na Odseku za film Univerziteta u Tel Avivu 1994. Tal je nezavisni reditelj čiji se dokumentarni filmovi fokusiraju na izraelsku stvarnost kroz istorijsku i društvenu perspektivu. Dobitnik je nagrade Ofir, nagrade Volgin Filmskog festivala u Jerusalimu, nagrade festivala DocAviv, nagrade Foruma za očuvanje audio-vizuelne slike i nagrade Dokumentarnog foruma. Takođe je osvojio nagradu Ministarstva kulture za filmsku umetnost i nagradu Mifal HaPais Landau za scensku umetnost.

FESTIVALI I NAGRADE

DocAviv Film Festival 2022
Krakow Film Festival 2022

OPIS

1341 SLIKA O LJUBAVI I RATU (dok.)
Režiser: Ran Tal
Zemlja: Izrael, SAD, Velika Britanija
Godina: 2022.
Trajanje: 89’
Jezik: jevrejski, nemački
Uloge: Barak Bar-Am, Micha Bar-Am, Nimrod Bar-Am
Produkcija: Salty Features, Yes Docu
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: MEĐUNARODNA SELEKCIJA

Art bioskop Kolarac, 4. nov, 20.30 / Bioskop Fontana, 7. nov, 16.00
DOSTUPNO ONLINE OD 9. NOVEMBRA