KONKURS ZA HRABRE RAZGOVORE

UKOLIKO IMAŠ IZMEĐU 20 I 26 GODINA I ŽELIŠ DA SE BAVIŠ MODERACIJOM I FACILITACIJOM POTENCIJALNO IZAZOVNIH RAZGOVORA NAKON PROJEKCIJA ANGAŽOVANIH FILMOVA, SLOBODNA ZONA JUNIOR TE POZIVA DA SE PRIJAVIŠ ZA UČEŠĆE U SERIJI RADIONICA ZA FACILITACIJU DIJALOGA HRABRI RAZGOVORI!

Da biste se prijavili na ovaj poziv poželjno je da imate iskustvo u radu sa mladima ili u omladinskim organizacijama, što obuhvata omladinske lidere, vršnjačke edukatore, radioničare, trenere, zaposlene u kancelarijama za mlade, omladinskim klubovima i slično. Čak i ako nemate ovakvog iskustva, ako budete blistali na intervjuu, dobićete naše poverenje da učestvujete u programu.

Takođe, Slobodna zona Junior želi da naročito ohrabri pripadnike manjinskih grupa, pre svega nacionalnih manjina da se prijave na konkurs. 

Polaznice i polaznici radionica dobiće besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umetničkoj analizi filma, interkulturalnosti i medijskoj pismenosti.

Radionice će se održavati vikedima tokom marta i aprila, a ukupno su predviđena 3 onlajn susreta i dvodnevni susret uživo tokom jednog vikenda u aprilu, u Sremskim Karlovicima. 

Nakon serije edukativnih radionica, Slobodna zona Junior će organizovati turneju dokumentarnih filmova iz svoje produkcije, na kojoj ćemo vam pružiti priliku da budete u ulozi moderator/facilitatora dijaloga – Hrabri razgovori.

Konkurs je otvoren do 20. februara do ponoći, a možete se prijaviti popunjavanjem formulara koji se nalazi na linku ispod teksta. Nakon inicijalne selekcije, izabrani kandidati/kinje će biti pozvani na intervju, a o finalnim rezultatima konkursa aplikanti će biti obavešteni najkasnije do 3. marta

Javite nam se ako želite dodatne informacije na slobodnazonajr@gmail.com, ili na telefon 0604050485, a možete nas kontaktirati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram..

Možda je interesantno i važno da znate da su Hrabri razgovori deo projekta Naše razlike = naša snaga koji ima za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Projekat sprovodi Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Radujemo se vašem prijavama i vašoj spremnosti da sebe vidite u izazovnim ulogama!

Konkurs traje do 20. februara 2022. godine — popuni formular i prijavi se!
FORMULAR
DONATORI
NOSIOCI PROJEKTA
PARTNERI