PREUZMI APLIKACIJU I RIDER

Skeniraj QR kod, preuzmi Toto.io i kreni u upoznavanje Starog sajmišta kroz aplikaciju Svetlost svitaca.

VIDEO UPUTSTVO

Svetlost svitaca je multimedijalna šetnja kroz prošlost i sadašnjost Starog sajmišta u Beogradu, gde je nemački Gestapo 1941. godine osnovao koncentracioni logor.

Šetnje kojima ćeš krenuti osmislila je grupa srednjoškolaca iz Srbije, 80 godina nakon što su u logor dospeli prvi zarobljenici. Aplikacija će produbiti interesovanje za temu stradanja u Drugom svetskom ratu, prikazaće i sve istorijske faze Starog sajmišta, od njegovog osnivanja do danas, i zamišljena je kao vođenje kroz Sajmište. Zbog toga se preporučuje da je koristiš na licu mesta. Aplikacija je interaktivna, i pred tobom će se otvarati niz pitanja i zadataka kako bi njihovim rešavanjem sa lokacije što bolje upoznao/la ovo posebno mesto.

Aplikacija je dostupna za Android i Apple mobilne telefone i za potpun ugođaj potrebno ju je koristiti sa slušalicama poput audio vodiča.

Upoznaj Staro sajmište i kroz tekstualni vodič Svetlost svitaca
PREUZMI READER

Osnovna ideja vodiča jeste da čitaocima ponudi istorijski pregled Starog sajmišta u svih njegovih pet faza, od osnivanja do danas.

Nastao je kao dodatni edukativni materijal koji može da se koristiti uz aplikaciju, gde čitaoci mogu da pronađu detaljne informacije o istoriji, događajima i ljudima koji su na različite načine bili povezani sa Starim sajmištem.

Pronaći će se tu i poneko pitanje, zadatak, izjave učesnika projekta Svetlost svitaca, fotografije nastale tokom kreiranja sadržaja za aplikaciju, kao i linkovi ka video zapisima koji prikazuju različite umetničke izraze učesnika u njihovoj želji da ispričaju priču o Sajmištu.