BRODVEJ

SINOPSIS

Neli je pobegla od svoje bogate i previše zahtevne porodice. Dok pleše u striptiz-klubu, upoznaje Markosa, niskog ali harizmatičnog gangstera, koji joj pomaže da umakne očevom poslušniku. Markos uskoro postaje njen zaštitnik i ljubavnik. Dovodi je u Brodvej, napušteni atinski kompleks namenjen zabavi u kome skvotira mala zajednica plesača, skitnica, lopova i jedan zatočeni majmun.

Neko vreme sve ide kako treba, čak i kada Brodvej ugosti misterioznog čoveka, ranjenog i u zavojima, koga najopasnija atinska mafija želi mrtvog. Međutim, kada Markosa uhapse i zatvore, novi član će zauzeti neočekivano bitno mesto u bandi.

O REDITELJU

Rođen u Grčkoj, Hristos Masalas diplomirao je na Londonskoj filmskoj školi. Njegovi kratkometražni filmovi nagrađivani su širom sveta i prikazivani na međunarodnim filmskim festivalima uključujući, između ostalih, Kan, Novi režiseri/Novi filmovi, Lokarno, AFI Fest, Gvanahuato i BFI. Njegov najnoviji kratki film Copa-Loca nominovan je za nagradu Evropske filmske akademije. Brodvej je biti njegov rediteljski debi u igranom filmu.

FESTIVALI I NAGRADE

Audience Award, Festival Mix Milano 2022
International Film Festival Rotterdam 2022
Best Feature Film, Maremetraggio International Short Film Festival 2022
Brussels International Film Festival 2022
Cyprus Film Days International Festival 2022

OPIS

BRODVEJ (igr.)
Reditelj:
Christos Massalas
Zemlja: Grčka, Francuska, Rumunija
Godina: 2022.
Trajanje: 97’
Jezik: grčki
Uloge: Elsa Lekakou, Foivos Papadopoulos, Stathis Apostolou
Produkcija: Neda Film, Blue Monday Productions, Digital Cube
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: HORIZONTI BALKANA

DKC, 6. nov, 17.00 / Kulturni centar Novog Sada, 5. nov, 17.00