ČASNA SESTRA FUDBALSKI TRENER

SINOPSIS

Sestra Marina, veoma neortodoksna monahinja, poslata je tokom leta 1994. u El Paral, internat za dečake kom preti zatvaranje u bliskoj budućnosti. Iako dečaci Marinu dočekuju uz razne podvale, oni će, malo-pomalo, postati nešto veoma nalik porodici koju nikada nisu imali.

Osim svog humora, ono što film čini zaista posebnim su lukavstvo i hrabrost potrebni ovoj ženi da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima. Zato film govori o istinskom učenju, onom koje je istrajno i koje razume da dete uvek zaslužuje drugu šansu. Ovo je takođe priča koja govori o pojmu „doma“ i potrebi da se zasnuje prava porodica. Ovo je srž ove priče, i treba joj pristupiti sa blagonaklonošću i osećajem odgovornosti.

O REDITELJU

Roberto Bueso je rođen u Valensiji 1986. godine. Završio je ibero-američki master scenaristike, gde je spojio svoje dve strasti: pisanje i film. 

Kasnije je studirao režiju na ECAM-u i dobio je Nagradu za izvanredan završetak studija za kratki film La noche de las ponchongas, nagrađivan na mnogim festivalima. 

Godine 2019. premijerno je prikazao svoj debitantski igrani film, Love Beats, koji je učestvovao u zvaničnoj selekciji na Filmskom festivalu u Malagi. Full of Grace je njegov drugi dugometražni film.

FESTIVALI I NAGRADE

San Sebastian Film Festival 2022
Malaga Film Festival 2022

OPIS

ČASNA SESTRA FUDBALSKI TRENER (igr.)
Reditelj:
Roberto Bueso
Zemlja: Španija
Godina: 2022.
Trajanje: 109’
Jezik: španski
Uloge: Carmen Machi, Paula Usero, Anis Doroftei
Produkcija: Mod Producciones, Misent Producciones S.L., The Nun Producciones AIE
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: SELEKCIJA 8+