ČUDNA STRANA ŽIVOTA

SINOPSIS

Silva nakon 25 godina na konju prelazi pustinju kako bi posetio Džejka, svog prijatelja šerifa. Raduju se jer su ponovo skupa, ali već sledećeg jutra Džejk priznaje da razlog ovog putovanja nije prisećanje na stara dobra vremena. Film Čudna strana života je kvir vestern Pedra Almodovara sa Itanom Hokom i Pedrom Paskalom u glavnim ulogama, inspirisan pesmom portugalske fadistkinje Amalije Rodriges.

O REŽISERU

Pedro Almodovar je španski filmski reditelj, scenarista i producent. Rođen je 1949. blizu Sijudad Reala. Njegove filmove karakterišu izuzetno složene priče, elementi pop kulture, popularna muzika, satirični humor, jake boje i blještav dekor, a najviše se bavi temama kao što su želja, strast, porodica i lični identitet. Osnivač je produkcijske kuće El Deseo. Godine 2001. je izabran za počasnog člana Američke akademije za nauku i film a 2002. je dobio Oskara za najbolji originalni scenario za film Pričaj s njom. Svetsku slavu stekao je filmovima Visoke potpetice, Loše vaspitanje, Sve o mojoj majci i Vrati se. Ova ostvarenja su ga učinila najslavnijim španskim rediteljem svoje generacije i jednom od najistaknutijih figura evropskog filma.

FESTIVALI I NAGRADE

Cannes Film Festival

OPIS

ČUDNA STRANA ŽIVOTA (igr.)
Reditelj:
Pedro Almodóvar
Zemlja: Španija, Francuska
Godina: 2023.
Trajanje: 31′
Jezik: engleski
Uloge: Pedro Pascal, Ethan Hawke, Manu Ríos, José Condessa, Jason Fernández
Produkcija: El Deseo, Saint Laurent
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: SVEČANO ZATVARANJE

Cineplexx Galerija, 5. nov, 20.00 / Cineplexx Ušće, 5. nov, 20.25 / Arena Cineplex Novi Sad, 5. nov, 20.00 / Cineplexx Kragujevac, 5. nov, 20.00 / Cineplexx Niš, 5. nov, 20.00
KUPOVINA ULAZNICA