DŽOAN BAEZ: JA SAM BUKA

SINOPSIS

Muzičarka, borkinja za građanska prava i aktivistkinja Džoan Baez je na sceni više od 60 godina. Za sada 82-godišnjakinju, lično je oduvek bilo i političko, a prijateljstvo sa Martinom Luterom Kingom i njen pacifizam, oblikovali su njenu posvećenost. U ovoj biografiji koja počinje njenom oproštajnom turnejom, Baez se na nepoštedni način suočava sa ponekad bolnim uspomenama. Ona ne samo da deli svoje uspehe već i otvoreno govori o dugogodišnjim psihološkim problemima i terapijama, o porodici, drogama, starenju i pitanjima krivice i opraštanja. Film prepliće dnevničke beleške i obilje donekle neviđenog arhivskog materijala sa opsežnim razgovorima sa Džoan, kao i trenucima iz bekstejdža sa turneje.

O REŽISERKAMA

Nagrađivane filmske autorke Karen O’Konor i Miri Navaski radile su zajedno više od 20 godina stvarajući moćne i provokativne dokumentarne filmove koji personalizuju složena društvena pitanja. Njihovi filmovi su osvojili brojne nagrade, uključujući Banfovu nagradu, Veliku nagradu Robert F. Kenedi za novinarstvo i Emi. Mejv O’Bojl je montažerka i producentkinja nagrađena Emijem. Uredila je Obrazovanje Muhameda Huseina, koji je ušao u uži izbor za Oskara. Koproducirala je i uređivala film Fajerstoun i gospodar rata koji je osvojio nagradu Emi i IRE nagradu 2014 godine.

OPIS

DžOAN BAEZ: JA SAM BUKA (dok.)
Režiserke: Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor
Zemlja: SAD
Godina: 2023.
Trajanje: 113’
Jezik: engleski
Uloge: Simonne Mareuil, Pierre Batchef
Produkcija: Mead Street Films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ŽENSKA LINIJA, SLOBODNA ZONA I CINEPLEXX

Cineplexx Ušće, 3. nov, 18.00 / DOB, 4. nov, 18.00 / Arena Cineplex Novi Sad, 2. nov, 20.00 / Cineplexx Kragujevac, 2. nov, 20.00 / Cineplexx Niš, 2. nov, 20.00
KUPOVINA ULAZNICA
DOSTUPNO ONLINE OD 6. NOVEMBRA