JA NIKADA NE PLAČEM

SINOPSIS

Ola, sedamnaestogodišnjakinja iz malog grada, kreće na put u Irsku potpuno sama. Ispostaviće se da je to putovanje njenog života, putovanje u nepoznato, na kome će pokušati da se ponovo poveže sa svojim otuđenim ocem. U Irskoj će upoznati drugačiji svet i ljude koji će joj promeniti pogled na život.

O REDITELJU

Piotr Domalevski je filmski režiser, scenarista, glumac i laureat prestižnog programa 30 minuta studija Munk koji podržava talentovane mlade stvaraoce. Njegovi kratkometražni filmovi su osvojili nagrade na raznim festivalima širom Evrope: Stranac (2013) je dobio Grand Prix na internacionalnom filmskom festivalu CINEMAFORUM u Varšavi, a 60 kila ničega (2017) nagradu za najbolji kratkometražni film na filmskom festivalu u Trstu.

Njegov prvi igrani film Tiha noć (2017) osvojio je Grand Prix u Gdinji kao i nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario i za otkriće godine na Poljskim filmskim nagradama 2018. godine. Piotr je takođe pozorišni pisac. Njegova predstava Pet kvadratnih metara je osvojila nagradu publike na poljskom takmičenju za dramske pisce, Metafore stvarnosti.

FESTIVALI I NAGRADE

Polish Academy Award for Best Cinematography
Dublin International Film Festival 2021

OPIS

Ja nikada ne plačem (igr.)
Reditelj:
Piotr Domalewski
Zemlja: Poljska, Irska
Godina: 2020.
Trajanje: 100’
Jezik: engleski, poljski
Uloge: Zofia Stafiej, Kinga Preis, Arkadiusz Jakubik
Produkcija: Akson Studio, MK1 Productions, Telewizja Polska
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: SELEKCIJA 14+

Bioskop Fontana, 6. nov, 15.00 / Art bioskop Kolarac, 9. nov, 18.00