KLARA SOLA

SINOPSIS

Klara (40) veruje da ima posebnu povezanost sa Bogom. Kao „isceliteljka”, ona održava nadu potrebnu porodici i selu, dok istovremeno traži utehu u svom odnosu sa svetom prirode. Nakon što je godinama bila kontrolisana majčinom represivnom brigom, Klarine seksualne želje su pobuđene privlačnošću koju oseća prema novom momku njene nećake. Ova novopobuđena sila dovodi Klaru na neotkrivenu teritoriju, dozvoljavajući joj da prekorači kako fizičke, tako i mističke granice. Ohrabrena ovim samootkrićem, Klara se postepeno oslobađa uloge „svetice” i počinje da leči samu sebe.

O REDITELJKI

Natali Alvarez Mesen je kostarikansko-švedska scenaristkinja i režiserka. Svoju karijeru započela je baveći se fizičkim teatrom u Kostariki. Diplomirala je na filmskom programu na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku kao MAS filmske režije i dramaturgije.

Njen kratki film Filip osvojio je nagradu za najbolji film ispod 15 minuta na festivalu Palm Springs Shortfest 2016. godine i Asunder, i prikazan je na Teljurajdskom filmskom festivalu iste godine. Takođe je koscenaristkinja filma Entre Tú y Milagro, koji je osvojio nagradu u selekciji Horizonti za najbolji kratki film na Venecijanskom filmskom festivalu 2020. godine.

FESTIVALI I NAGRADE

Audience Award, Charlotte Film Festival 2021
Best Film; Best Direction; Best Screenplay, Guldbagge Awards 2022
Best Debut Director, Kerala International Film Festival 2022
Cannes Film Festival 2021
Cleveland International Film Festival 2022
Denver International Film Festival 2021

OPIS

KLARA SOLA (igr.)
Rediteljka:
Nathalie Álvarez Mesén
Zemlja: Švedska, Kostarika, Belgija, Nemačka, Francuska, SAD
Godina: 2021.
Trajanje: 106’
Jezik: španski
Uloge: Wendy Chinchilla Araya, Ana Julia Porras Espinoza, Daniel Castañeda Rincón
Produkcija: Hobab, Laïdak Films, Need Productions
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: PRVA DVA KORAKA

DOB, 6. nov, 16.00 / Art bioskop Kolarac, 7. nov, 18.30
DOSTUPNO ONLINE OD 9. NOVEMBRA