NEVINOST

SINOPSIS

Stvaranje rata je posao za pripovedača. Dobra priča je ključna za legitimizaciju upotrebe vojne sile. Ali pre nego što se priča predstavi drugima, prvo se mora predstaviti deci Izraela…

Nevinost priča priču o deci koja su se opirala tome da budu uvrštena u program vojne službe, ali su kapitulirala. Njihove priče nikada nisu ispričane jer su umrli tokom vojne službe. Kroz naraciju zasnovanu na zastrašujućim sadržajima njihovih dnevnika, film prikazuje njihova unutrašnja previranja.

O REDITELJU

Izraelski reditelj Gaj Davidi, nominovan za Oskara i dobitnik nagrade Emi, rođen je u Jafi 1978. Njegovi dokumentarni filmovi prikazani su na desetinama međunarodnih filmskih festivala. Njegov drugi dugometražni dokumentarac Five Broken Cameras nominovan je za Oskara 2013. i iste godine osvojio je Međunarodnu nagradu Emi za najbolji dokumentarac. Davidi je osvojio nagradu za najbolju režiju na Sandensu, kao i nagradu publike i žirija na IDFA. Njegov treći dugometražni film, Mixed Feelings, osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film na Epos filmskom festivalu u Tel Avivu.

FESTIVALI I NAGRADE

Chicago International Film Festival 2022
Venice Film Festival 2022

OPIS

NEVINOST (dok.)
Reditelj:
Guy Davidi
Zemlja: Izrael, Island, Danska, Finska
Godina: 2022.
Trajanje: 100’
Jezik: jevrejski
Produkcija: Danish Documentary Production, Medalia Productions, Real Lava
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: SELEKCIJA 14+

mts Dvorana, 4. nov, 18.00 / Art bioskop Kolarac, 5. nov, 20.30 / DKC, 8. nov, 21.00