POSLEDNJA NOĆ LJUBAVI

SINOPSIS

Policijski poručnik Franko Amore pozvan je da istraži pucnjavu u kojoj je poginuo njegov najbolji prijatelj i dugogodišnji partner, a koja se odigrala tokom pljačke dijamanata. Ionako težak zadatak otežava činjenica da je ovo Amoreova poslednja noć pred penzionisanje. Oni koji su odgledali ovaj film kažu da odavno nisu toliko uživali u trileru, i da je uzrok tog osećanja odlična gluma i sjajan scenario. Ceo utisak urbane džungle u kojoj se radnja odvija, pojačavaju autentični sicilijanski i kalabrijski dijalozi.

O REŽISERU

Andrea Di Stefano, rođen u Rimu 1972, glumac je i režiser italijanskog porekla. Studirao je glumu u Njujorku. Tumačio je glavnu ulogu u Princ Homburga (1997), filmu koji je uvršten u program Kanskog filmskog festivala. Takođe je igrao u filmovima Fantom iz opere, Almost Blue i Anđela, a poznata je i njegova uloga sveštenika u filmu Pijev život (2012), koji je nagrađen Oskarom. Napisao je i režirao svoj prvi igrani film 2014, Eskobar: Izgubljeni raj, a zatim i Cinkaroš iz 2019. Njegov triler Poslednja noć ljubavi prikazan je na Berlinale Specijalu 2023. godine.

FESTIVALI I NAGRADE

Italian National Syndicate of Film Journalists

OPIS

POSLEDNJA NOĆ LJUBAVI (igr.)
Reditelj:
Andrea Di Stefano
Zemlja: Italija
Godina: 2023.
Trajanje: 124′
Jezik: italijanski, engleski, francuski, kineski
Uloge: Pierfrancesco Favino, Linda Caridi, Antonio Gerardi, Francesco Di Leva, Camilla Semino Favro
Produkcija: Indiana Production, MeMo Films, Adler Entertainment
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ZONA BEZ GRANICA

Ustanova kulture Parobrod, 1. nov, 20.30 / Cineplexx Ušće, 4. nov, 20.00 / Cine Grand Rakovica, 5. nov, 18.30 / Arena Cineplex Novi Sad, 4. nov, 20.00 / Cineplexx Kragujevac, 4. nov, 20.00 / Cineplexx Niš, 4. nov, 20.00
DOSTUPNO ONLINE OD 6. NOVEMBRA