RADIKALNO

SINOPSIS

Ko će postati učenici šestog razreda osnovne škole Hoze Urbina Lopez u Matamorosu? Oni su među učenicima sa najlošijim uspehom u Meksiku, svet koji poznaju je svet nasilja i teškoća, a atmosfera prestroge discipline, a ne mogućnosti, vlada njihovim učionicama. Možda izgleda kao ćorsokak, ali je takođe savršeno mesto da novi nastavnik Serhio Huarez pokuša nešto drugačije. Postoji samo jedan problem: Serhio nema pojma šta radi. On pokušava radikalno novom metodom da otključa radoznalost učenika, potencijal – a možda čak i njihovu genijalnost.

O REŽISERU

Kristofer Zala je rođen 1974. u Kisumuu, u Keniji, a odrastao je u Boliviji i Kentakiju. Zala je držao predavanja o scenariju na Univerzitetu Harvard i predavao je kao asistent profesora režije na Fakultetu za filmske studije Univerziteta Kolumbija, gde je prethodno dobio MFA sa odlikom iz oblasti režije. Kristofer Zala je ranije napisao i režirao svoj debitantski igrani film, triler Krv moje krvi, koji je osvojio Veliku nagradu žirija na filmskom festivalu Sandens. 

FESTIVALI I NAGRADE

Sundance Film Festival – Festival Favorite Award

OPIS

RADIKALNO (igr.)
Režiser: Christopher Zalla
Zemlja: Meksiko
Godina: 2023.
Trajanje: 125′
Jezik: španski
Uloge: Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo, Mia Fernanda Soli
Produkcija: 3Pas Studios, EPIC Magazine. The Lift
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: EU TEEN ZONA

DOB, 2. nov, 20.00 / Cineplexx Ušće, 2. nov, 20.00 / Cine Grand Rakovica, 3. nov, 18.30 / mts Dvorana, 5. nov, 16.00 / Arena Cineplex Novi Sad, 3. nov, 18.00 / Cineplexx Kragujevac, 3. nov, 18.00 / Cineplexx Niš, 3. nov, 18.00
KUPOVINA ULAZNICA DOM OMLADINE
KUPOVINA ULAZNICA mts dvorana
DOSTUPNO ONLINE OD 6. NOVEMBRA