RIMINI

SINOPSIS

Nakon smrti majke, Riči Bravo se iz doma u Italiji vraća u svoju tinejdžersku sobu u Donjoj Austriji, gde Čarlton Heston još uvek pokazuje bicepse, a Vinetu je još uvek živ. S rakijom u ruci i baršunastim „wurlitzer“ melodijama u vazduhu, on i njegov „pikolo fratelo“ oprostili su se od roditeljskog doma.

Riči Bravo, pop zvezda, živi i radi u Riminiju. Plakati u prirodnoj veličini na zidovima njegove vile govore o slavnoj prošlosti. Riči tvrdi da je još uvek „con molto amore“ – pomalo stisnut, a stiskanje je ono što je potrebno da bi se Riči uvukao u svoj korset i „jaknu“ pre nego što vatreno peva šašave nemačke pesme u mirnim i egzotičnim hotelskim foajeima Italije. Ovaj austrijski žigolo svojim otrovnim šarmom otkriva svoj put u um, telo i novčanike žena određenih godina.

O REDITELJU

Ulrih Zajdl je započeo svoju karijeru nagrađivanim dokumentarcima među kojima su Good News, Animal Love i Models. Zajdlov prvi dugometražni igrani igrani film Dog Days osvojio je Specijalnu nagradu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu 2001. Import Export bio je prvi film koji je Zajdl producirao u okviru sopstvene produkcijske kuće. Usledila je njegova nagrađivana trilogija „Raj“ (2012). Sva tri filma premijerno su prikazana u Kanu, Veneciji i Berlinu. Poslednji film, Rimini, imao je svetsku premijeru na Berlinalu 2022.

FESTIVALI I NAGRADE

Berlin International Film Festival 2022
Diagonale, Austria 2022
Palic Film Festival 2022

OPIS

RIMINI (igr.)
Reditelj:
Ulrich Seidl
Zemlja: Nemačka, Francuska, Austrija
Godina: 2022.
Trajanje: 114’
Jezik: nemački, italijanski, engleski
Uloge: Michael Thoma, Tessa Göttlicher, Hans-Michael Rehberg
Produkcija: Ulrich Seidl Film Produktion GmbH, Bayerischer Rundfunk (BR), Arte France Cinéma
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ZONA BEZ GRANICA

DOB, 6. nov, 18.00 / Bioskop Fontana, 7. nov, 18.00 / Kulturni centar Novog Sada, 7. nov, 17.00 / Cineplexx Niš, 8. nov, 18.00