SNEŽNI LEOPARD

SINOPSIS

Visoko na Tibetanskoj visoravni, među neistraženim i nepristupačnim dolinama nalazi se jedno od poslednjih utočišta divljeg sveta, gde živi retka i neotkrivena fauna. Vinsent Munier, jedan od najpoznatijih svetskih fotografa divljih životinja, vodi avanturistu i pisca Silvain Tesson (In the Forest of Siberia) sa sobom na svoju najnoviju misiju. Nekoliko nedelja istraživaće doline u potrazi za jedinstvenim životinjama i pokušaće da uoče snežnog leoparda, jednu od najređih i najneuhvatljivijih velikih mačaka.

O REDITELJKI

Marie Amiguet je studirala biologiju, da bi se nakon završenih studija posvetila istraživačkom radu u Africi i Južnoj Americi. Stečena iskustva na putovanjima su je inspirisala da ostvari san iz detinjstva i snimi dokumentarac o životinjama. Njen prvenac Snežni leopard biva odlično prihvaćen na eminentnim filmskim festivalima. 

OPIS

Snežni leopard (dok.)
Rediteljka: Marie Amiguet
Zemlja: France
Godina: 2021.
Trajanje: 92’
Jezik: French
Uloge: Vincent Munier, Sylvain Tesson
Produkcija: Kobalann, Le Bureau, Paprika Films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ZELENA ZONA

DKC, 5. nov, 16.00 / Bioskop Fontana, 7. nov, 15.00 / Cine Grand Rakovica, 8. nov, 18.30 / Kulturni centar Novog Sada, 5. nov, 18.00 / Niški kulturni centar, 6.nov, 19.30