SREĆNO, LEO GRANDE

SINOPSIS

Nensi Stouks, penzionisana učiteljica i udovica, žudi za avanturom, povezanošću i seksom. Dobrim seksom.

Mada je njen suprug, Robert, obezbedio dom i porodicu, nešto što liči na život – dobar seks nikada nije bio u ponudi. Ipak, njega više nema, a Nensi ima plan: upustiće se u avanturu sa seksualnim radnikom po imenu Leo Grande. Nensi ga dočekuje u neimenovanoj hotelskoj sobi. Iako Leo izgleda jednako dobro kao na fotografijama, Nensi nije očekivala da će u tokom sastajanja s njim, pored bluda, dobiti i dobar razgovor. Leo ima stav o svemu i, premda možda ne govori baš uvek istinu, Nensi uviđa da joj se Leo dopada. A i ona se dopada njemu.

Kako joj seksualno samopouzdanje raste, ona se sve više opušta. Kako vreme prolazi, dinamika moći se menja i njihove dobro nameštene maske počinju da klize.

O REDITELJKI

Sofi Hajd je australijska režiserka, spisateljica i producentkinja. Njena debitantska drama pod imenom Pedeset dva utorka osvojila je Nagradu za režiju na festivalu Sandens i Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu. Režirala je i producirala film Životinje koji je premijerno prikazan na Sandensu 2019. godine, a osvojila je i BIFA nagradu za najbolji debitantski scenario, kao i seriju F*!#ing Adelaide. Kreirala je, producirala i režirala četvrtu epizodu serije Lov, koja je osvojila dve Nagrade Australijske akademije, kao i Nagradu udruženja pisaca Australije za najbolju seriju.

FESTIVALI I NAGRADE

Hollywood Critics Association Midseason Awards 2022
Provincetown International Film Festival 2022

OPIS

SREĆNO, LEO GRANDE (igr.)
Rediteljka:
Sophie Hyde
Zemlja: Velika Britanija, SAD
Godina: 2022.
Trajanje: 97’
Jezik: engleski
Uloge: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland
Produkcija: Genesius Pictures, Align, Cornerstone Films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: MEĐUNARODNA SELEKCIJA

Cineplexx Galerija, 5. nov, 20.00 / Cineplexx Ušće 6. nov, 18.00 / DOB, 8. nov, 18.00 / Arena Cineplexx Novi Sad, 5. nov, 19.30 / Cineplexx Niš, 5. nov, 20.00