TI IMAŠ NOĆ

SINOPSIS

Nakon što kompanija za koju radi bankrotira, a ona ostaje bez posla na brodu, Sanja shvata da nema gde da se vrati osim u dom iz kojeg je otišla. Kao i život mnogih drugih radnika koji ostaju bez posla, i njen se nalazi na velikoj prekretnici. Ovaj film bavi se mikrokosmosom u predgrađu današnje Evrope, životima ljudi koji su došli do ivice i sada bi trebalo da pronađu snagu za novi početak.

Ti imaš noć je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji, gde je pobrao povoljne kritike. Takođe, dobio je Glavnu nagradu Festivala autorskog filma 2018. godine.

O REDITELJU

Ivan Salatić je završio Školu likovnih umetnosti u Beogradu, ali se vremenom sve više interesovao za film. Kasnije je upisao filmsku školu u Crnoj Gori. Njegovi filmovi su predstavljeni i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima. Njegov kratki film Dvorišta prikazan je na Venecijanskom filmskom festivalu 2015, kao i njegov igrani film Ti imaš noć, predstavljen 2018. Magistrirao je na HFBK-u u Hamburgu 2016. Jedan je od direktora Meander Filma, producentske kuće sa sedištem u Crnoj Gori.

FESTIVALI I NAGRADE

Best Film, Auteur Film Festival 2018
Venice Film Festival 2018
Hong Kong International Film Festival 2018
Rotterdam International Film Festival 2019
Seville European Film Festival 2018

OPIS

TI IMAŠ NOĆ (igr.)
Reditelj:
Ivan Salatić
Zemlja: Crna Gora, Srbija
Godina: 2018.
Trajanje: 82’
Jezik: srpski, engleski, italijanski
Uloge: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Nikola Manojlović
Produkcija: Meander Film, Non-Aligned Films
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: KINOKAUCH PREDSTAVLJA

Jugoslovenska kinoteka, 8. nov, 18.00
DOSTUPNO ONLINE OD 9. NOVEMBRA