UHVAĆENI U MREŽU

SINOPSIS

Tri glumice, tri dečije sobe, 10 dana i 2458 seksualnih predatora. Eksperiment koji stavlja u prvi plan tabu temu zlostavljanja dece na Internetu. Tri punoletne glumice sa vrlo mladim izgledom imaju zadatak da se pretvaraju da imaju 12 godina na lažnim profilima na društvenim mrežama. U vernim prikazima dečijih soba stvorenih u filmskom studiju ćaskaju i skajpuju sa muškarcima svih starosnih grupa koji su ih tražili i kontaktirali na mreži. Dokumentarni film donosi dramu protagonista koji glume „12-godišnje devojčice“, od kastinga do susreta licem u lice sa predatorima (sa obezbeđenjem i šest skrivenih kamera). Predatorske taktike se postepeno okreću protiv počinilaca i lovci postaju plen.

O REDITELJIMA

Barbora Chalupova je deo nove generacije čeških filmskih stvaralaca, a završila je filmsku i TV Akademiju umetnosti. Među njenim filmovima su Arms Ready (2016), Equality Theory (2017), On the Edge (2018) i Real (E)State (2019), o stambenoj krizi za mlade. Njen sledeći film A New Oath će se baviti istopolnim brakovima, a trenutno istražuje za film o širenju dezinformacija.

Vit Klusak je diplomirao je na katedri za dokumentarni film čuvene filmske i TV Akademije umetnosti. Zajedno sa Filipom Remundom režirao Czech Dream i osnovao Hypermarket Film za produkciju kreativnih dokumentarnih filmova. Njegovi filmovi su Czech Peace (2010), nagrađivani All for the Good in the World and Nošovice (2010), Matrix AB (2015) i The White World According to Daliborek (2017). Ima četvoro dece i živi u Pragu.

FESTIVALI I NAGRADE

CPH DOX 2020
Bergen Film Festival 2020

OPIS

Uhvaćeni u mreži (dok.)
Reditelji
: Barbora Chalupová, Vít Klusák
Zemlja: Češka
Godina: 2020.
Trajanje: 100′
Jezik: češki
Uloge: Tereza Těžká, Anežka Pithartová, Sabina Dlouhár
Production: Hypermarket Film
_____________________________
Programska linija: Zona bez granica

Jugoslovenska kinoteka, 6. nov, 15:30H / Kulturni centar Niš, 6. nov, 21:00H
GLEDAJ ONLINE NA KINOKAUCH