NEZABORAVNO LETO

SINOPSIS

Pozvane da se povuku i istraže svoje seksualne probleme, tri žene provode dane i noći pokušavajući da ukrote svoje unutrašnje demone. Pod neznatnim nadzorom nemačke terapeutkinje i uviđavnog socijalnog radnika, grupa pokušava da održi tananu ravnotežu. Za mladu Gejšu, mračnu Leoni i nepredvidivu Euženi, ovo je prilika da pobegnu od buke, pozabave se sadašnjim trenutkom, i razmisle o budućnosti.

Za razliku od ostalih predstavnika savremene kinematografije, Denis Kote uspeva da stvori dinamične filmske prostore u kojima je moguće videti iskustva (psihološka, fizička, intelektualna) kao igru i, baš zbog toga, upotrebiti ih u potrazi za realnošću. Pravila se dekonstruišu, sadašnost postaje opipljiva, a budućnost je moguće zamisliti. Film je – vibracija.

O REDITELJU

Denis Kote rođen je u Nju Bransviku 1973. Svoj prvi dugometražni film, Drifting States, završio je 2005. godine, i za njega dobio Zlatnog leoparda na Filmskom festivalu u Lokarnu, gde će takođe biti nagrađen za Curling 2010. godine. Film Carcasses predstavljen je 2009. godine na Kanskom festivalu u okviru programa Petnaest dana autora, dok su Vic + Flo Saw A Bear i Social Hygiene nagrađeni na Berlinalu 2013. i 2021. godine. Jedan je od najuglednijih savremenih filmadžija u Kvebeku, čije su glavne teme samoća, intimni strahovi i otuđenje. 

FESTIVALI I NAGRADE

Berlin International Film Festival 2022

OPIS

NEZABORAVNO LETO (igr.)
Reditelj: Denis Côté
Zemlja: Kanada
Godina: 2022.
Trajanje: 137’
Jezik: franscuski
Uloge: Larissa Corriveau, William Desjardins, Karl-Patrice Dupuis
Produkcija: Metafilms
_____________________________
PROGRAMSKA LINIJA: ZONA BEZ GRANICA

mts Dvorana, 4. nov, 20.00 / Bioskop Fontana, 6. nov, 18.00
DOSTUPNO ONLINE OD 9. NOVEMBRA