Underwater

Wanderlust

If you have multiple videos to showcase in a project, then this style would suit you. You can embed videos from Youtube, Vimeo or your own self hosted ones. 

Credits

Author: Dizifilms
Author webpage: http://www.dizifilms.ca/

Mercedes

Mighty Mountains

Ea mei nostrum imperdiet deterruisset, mei ludus efficiendi ei. Sea summo mazim mei ludus ex, ea errem.

Credits

Dizifilms –  https://vimeo.com/246639004

Serene Wedding

Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom (dok.)

Sinopsis

„Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom“ detaljno govori o zaostavštini i životnom delu poznatog autora Stiga Laršona. Tvorac je i pisac najprodavanijeg serijala Devojka sa tetovažom zmaja, koji je adaptiran u nekoliko uspešnih filmova. Laršon je bio predan novinar i autor, čiji je fascinantan i dramatičan život do sada bio uglavnom nepoznat. Bio je posvećen borbi protiv desnog ekstremizma i širenju poruke da je demokratija pravo za koje se treba boriti. Film sadrži intervjue sa ljudima bliskim Laršonu, kao i jedinstven materijal iz njegove privatne arhive, rekonstrukcije događaja i nikada ranije viđene arhivske snimke.

 

O reditelju

Henrik Džordžson je reditelj koji stoji iza proslavljene televizijske serije The Bridge (Most). Režirao je i druge popularne serije, poput Wallander (Volander) i Blue Eyes (Plave oči). Studirao je režiju dokumentarnog filma na Dramatiska Institutet u Stokholmu, a nedavno je završio snimanje britanske televizijske serije Marcella (Marsela) koja pripada nordijskom noir žanru.

 

Festivali i nagrade

Festivali i nagrade:
Sundance Film Festival 2019
Hot Docs Film Festival 2019
Vancouver International Film Festival 2019

 

Director/Reditelj: Henrik Georgsson
Country/Zemlja: Sweden
Year/Godina: 2018.
Runtime/Trajanje: 99′
Language/Jezik: Swedish
Cast/Uloge: Emil Almén, Johan Eriksson, Magnus Höqqvist
Production: B-Reel Films, C More Entertainment, Film i Väst
Website: /